Hoppa till innehåll

Ordföranden har ordet

Mitt namn är Anders Helldin och jag har fått förtroendet att leda Kölabygdens Uppväxtcenters styrelsearbete kommande verksamhetsår, ett riktigt hedersuppdrag då jag verkligen brinner för skolan och vår fina bygd. Valberedningen föreslog följande styrelse som röstades igenom på Årsmötet 2021-03-28

  • Anders Helldin, Ordförande
  • Jeanette Widén, Vice Ordförande
  • Nils Andersson, Kassör
  • Hanna Nilsson, Sekreterare
  • Kristina Engström, Ledamot
  • Torbjörn Halstensen, Suppleant
  • Madelene Thorpman, Suppleant

Torbjörn Halstensen väljer att kliva av som ordförande då han känner att han inte kan kombinera familj och jobb med ordförandeskapet. Vi i styrelsen är dock mycket glada att vi fortsatt har tillgång till hans kompetens då han stannar kvar som suppleant. I övrigt tycker jag att ovanstående ”laguppställning” känns bra, det finns bred kompetens inom många områden vilket kommer behövas inför framtida utmaningar.

Vi har haft några händelserika år bakom oss med nedläggningshot av vår fina skola, men också invigning av de nya förskoleavdelningarna Stora och Lilla Ferdinand. Hotet om nedläggning av skolan finns dock fortfarande kvar så det är viktigt att vi tillsammans jobbar för att skolan ska bestå. Står vi enade så kan vi påverka skolans framtid.

Det vore förödande för vår bygd, faktiskt för hela Eda Kommun om politiker och tjänstemän som jobbar för centralisering och storskola i Charlottenberg får sin vilja igenom. En nedläggning skulle inte bara drabba barnfamiljer utan även påverka huspriserna negativt för alla husägare oavsett om de har barn eller inte. Men vi hoppas dock kunna övertyga våra politiker om fördelarna med mindre skolor, småskalighet och närhet, att de ska se styrkan hos en kommun som kan erbjuda en levande landsbygd. Många tror att människor kommer vilja förändra sin livssituation efter pandemin, se fördelarna med att bosätta sig på landsbygden, ge sina barn möjlighet att växa upp nära skog och natur.

Eda Kommun marknadsför sig med naturnära boenden, nära till sjöar, skola, golfbana och skidanläggning och då är det bra om de agerar därefter så att vi kan få folk att flytta hit och bosätta sig i vår fina bygd, i vår fina kommun.

Vi vill inte se avveckling, vi vill se utveckling och då behövs Adolfsfors skola och Kölabygdens Uppväxtcenter.

Kom ihåg! Vi har alla olika färdigheter. Om vi hjälps åt så kan vi tillsammans göra stor skillnad för att vår fina skola skall få finnas kvar. Därmed kan vi erbjuda våra barn goda möjligheter till en bra start i livet.

Vi välkomnar nya medlemmar, 200:- första året och sedan 100:- /år / familj. Swish till nr 123 38 94 284

Bästa hälsningar

Anders Helldin, Ordförande